Dania Gotowe




Bigos Staropolski

Gotowany z czterech rodzajów mięs z dodatkiem śliwki suszonej, grzybów suszonych i tradycyjnych przypraw.

350 g


 
Kopytka

Wyrabiane na miejscu podawane na chrupiąco z patelni.

200 g


 
Kołduny

Mięso baranie zawinie w cieniutko wałkowane ciasto pierogowe. Podawane po litewsku z masłem i kwaśną śmietaną.

10 szt


 
Krokiet z grzybami
1 szt


 
Naleśniki z serem

Podsmażane na chrupiąco, podawane są z dodatkiem słodkiej śmietany i cukru pudru.

2 szt


 
Pierogi mięsne

Farsz z wysokogatunkowego mięsa wołowego podawane z patelni na chlupiąco.

6 szt


 
Pierogi ruskie

Farsz robiony jest z ziemniaków, twarogu i smażonej cebuli, podawane z patelni na chrupiąco.

6 szt


 
Pierogi z jagodami

Farsz robiony jest ze świeżo zbieranych jagód. Podawane są z dodatkiem słodkiej śmietany i cukru pudru.

6 szt



 
Pierogi z kapustą i grzybami

Farsz robiony jest z kiszonej kapusty i mieszanki suszonych borowików i podgrzybków, podawane z patelni na chrupiąco.

6 szt


 
Zawijak Mazurski

Farsz kurkowy zawijany w ciasto naleśnikowe podsmażane na chrupiąco.

1 szt


 




Copyright (C) 2010 Xi-project. All rights reserved