Ryby


Wszystkie ryby serwowane w Karczmie pochodzą od lokalnych dostawców i są zawsze świeże. Do wszystkich ryb smażonych można zamówić dodatkowy sos z menu sosów.



Lin Filet

Podawany z sosem koperkowo-śmietanowym, do potrawy najlepiej zamówić własnej produkcji kopytka.

100 g


 
Okoń Filet

Smażone na patelni na chrupiąco esencjonalne w smaku fileciki z mazurskich okonków.

100 g


 
Pstrąg

Hodowany na kaskadzie rzeki Maruz. Smażony w panierce z mąki na złoty kolor. Ryba jest podawana bez łba.

100 g


 
Ryby w zalewie

W ciągłej sprzedaży mamy ryby w zalewie. Marynujemy je w specjalnej zalewie octu, oleju z dodatkiem pieprzu, liści laurowych oraz ziela angielskiego co daje potrawie delikatny i łagodny smak. Tak przygotowane ryby zamykamy w słoikach 0,9 l.


Okoń w zalewie 1 op.

Śledź w zalewie 1 op.

Węgorz wędzony w zalewie 1 op.



W ofercie posiadamy też ryby wędzone.


Węgorz wędzony z wędzarni 1 kg



 
Sandacz Filet

Jedna z najsmaczniejszych ryb drapieżnych. Podawana jest w panierce z mąki z dodatkiem cytryny.

100 g


 
Sielawa

Drobna łososiowata ryba smażona na chrupiąco, podawana prosto z patelni z dodatkiem cytryny.

150 g



 




Copyright (C) 2010 Xi-project. All rights reserved