Wszystkie ryby serwowane w Karczmie pochodzą od lokalnych dostawców i są zawsze świeże. Do wszystkich ryb smażonych można zamówić dodatkowy sos z menu sosów.
|
Podawany z sosem koperkowo-śmietanowym, do potrawy najlepiej zamówić własnej produkcji kopytka.
|
|
Smażone na patelni na chrupiąco esencjonalne w smaku fileciki z mazurskich okonków.
|
Hodowany na kaskadzie rzeki Maruz. Smażony w panierce z mąki na złoty kolor. Ryba jest podawana bez łba.
|
W ciągłej sprzedaży mamy ryby w zalewie. Marynujemy je w specjalnej zalewie octu, oleju z dodatkiem pieprzu, liści laurowych oraz ziela angielskiego co daje potrawie delikatny i łagodny smak. Tak przygotowane ryby zamykamy w słoikach 0,9 l.
Okoń w zalewie 1 op.
Śledź w zalewie 1 op. Węgorz wędzony w zalewie 1 op.
|
|
W ofercie posiadamy też ryby wędzone.
Węgorz wędzony z wędzarni 1 kg
|
|
|
Jedna z najsmaczniejszych ryb drapieżnych. Podawana jest w panierce z mąki z dodatkiem cytryny.
|
Drobna łososiowata ryba smażona na chrupiąco, podawana prosto z patelni z dodatkiem cytryny.
|
|
|
|
|