Mięsa


W cyklu "Szef Poleca", w każdą sobotę, niedzielę i święta poszerzamy nasz jadłospis o jedno z dań. Wołowina w sosie śmietanowo-chrzanowym, Karkówka w sosie grzybowym lub kapusta faszerowana mięsem z dowolnie dobranym sosem albo coś delikatniejszego jak Pierś drobiowa w sosie koperkowo-śmietanowym.


Cena dania dnia wystawiona jest na tablicy w lokalu.



Karkówka z Grilla

Marynowany z przyprawami i ziołami plaster karkówki pieczony na grillu.

120 g


 
Kotlet Drobiowy

Pierś z drobiu w chrupiącej panierce z dodatkiem soli i pieprzu. Najlepiej połączyć z podsmażanymi ziemniakami i którąś z naszych surówek.

120 g



 
Kotlet Schabowy

Plaster świeżego schabu wieprzowego obtoczony w jajku i bułkę tartą zmieszaną z mąką. Najlepiej połączyć z podsmażanymi ziemniakami i którąś z naszych surówek.

120 g


 
Pierś z Grilla

Delikatna pierś drobiowa marynowana z przyprawami i ziołami opiekana na grillu.

120 g


 




Copyright (C) 2010 Xi-project. All rights reserved