Wyróżnienia

Największym dla nas wyróżnieniem jest przyjęcie naszej karczmy do programu Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla. Regionalne Dziedzictwo Kulinarne jest znakiem potwierdzającym wysoką jakość tradycyjnej regionalnej żywności.


Oprócz tego jesteśmy podwójnymi laureatami III miejsca w konkursie „Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy”. Potrawą wyróżnioną w 2008 roku została Karkówka w Sosie Grzybowym, a w 2009 roku – Rosół z Kołdunami. Wyróżnienia te są dla nas tym cenniejsze, że do konkursu w roku 2008 przystąpiliśmy nie mając wcześniej żadnego doświadczenia w tej materii.


21 listopada 2015

II miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego. Produkty i przetwory z ryb za Klopsiki z pstrąga w zalewie olejowo-octowej.

II miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Potrawy. Podkategoria: Przedsiębiorstwa i szkoły za Kaczka duszona z żurawiną i jabłkami.


19 listopada 2015

I miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Produkty pochodzenia zwierzęcego. Produkty i przetwory z ryb.


13 grudnia 2014

Nagroda Specjalna Warmińsko-Mazurskiej Izby Rolnej w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" za Duszony karczek z dzika z żurawinami.

II miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego. Produkty i przetwory z ryb za Ciasteczka rybne.


29 listopada 2014

I miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Produkty pochodzenia zwierzęcego. Produkty i przetwory z ryb za Ciasteczka rybne.

I miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Potrawy. Podkategoria: Przedsiębiorstwa i szkoły za Duszony karczek z dzika z żurawinami.


14 grudnia 2013

II miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego. Produkty i przetwory z ryb za Sieję wędzoną w zalewie octowo-olejowej.


30 listopada 2013

II miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Potrawy. Podkategoria: Przedsiębiorstwa i szkoły za Gołąbki z mięsem i pęczakiem w sosie grzybowym.

I miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Produkty pochodzenia zwierzęcego. Produkty i przetwory z ryb za Sieję wędzoną w zalewie octowo-olejowej.


24 listopada 2012

II miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Potrawy. Podkategoria: Przedsiębiorstwa i szkoły za Bigos staropolski.


3 grudnia 2011 

II miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Produkty pochodzenia zwierzęcego. Produkty i przetwory z ryb za Węgorza wędzonego w zalewie octowo-olejowej.


19 listopada 2011

I miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach  Europy" w kategorii Produkty pochodzenia zwierzęcego. Produkty i przetwory z ryb za Węgorza wędzonego w zalewie octowo-olejowej.

II miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach  Europy" w kategorii Produkty pochodzenia zwierzęcego. Produkty i przetwory z ryb za Zawijak Barani z Żurawiną.


27 listopada 2010

III miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach  Europy" w kategorii Produkty pochodzenia zwierzęcego. Produkty i przetwory z ryb za Sielawę Marynowaną.



 

Szukaj



Copyright (C) 2010 Xi-project. All rights reserved