Wyróżnienia |
Największym dla nas wyróżnieniem jest przyjęcie naszej karczmy do programu Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla. Regionalne Dziedzictwo Kulinarne jest znakiem potwierdzającym wysoką jakość tradycyjnej regionalnej żywności. Oprócz tego jesteśmy podwójnymi laureatami III miejsca w konkursie „Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy”. Potrawą wyróżnioną w 2008 roku została Karkówka w Sosie Grzybowym, a w 2009 roku – Rosół z Kołdunami. Wyróżnienia te są dla nas tym cenniejsze, że do konkursu w roku 2008 przystąpiliśmy nie mając wcześniej żadnego doświadczenia w tej materii. 21 listopada 2015 II miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego. Produkty i przetwory z ryb za Klopsiki z pstrąga w zalewie olejowo-octowej. II miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Potrawy. Podkategoria: Przedsiębiorstwa i szkoły za Kaczka duszona z żurawiną i jabłkami. 19 listopada 2015 I miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Produkty pochodzenia zwierzęcego. Produkty i przetwory z ryb. 13 grudnia 2014 Nagroda Specjalna Warmińsko-Mazurskiej Izby Rolnej w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" za Duszony karczek z dzika z żurawinami. II miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego. Produkty i przetwory z ryb za Ciasteczka rybne. 29 listopada 2014 I miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Produkty pochodzenia zwierzęcego. Produkty i przetwory z ryb za Ciasteczka rybne. I miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Potrawy. Podkategoria: Przedsiębiorstwa i szkoły za Duszony karczek z dzika z żurawinami. 14 grudnia 2013 II miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego. Produkty i przetwory z ryb za Sieję wędzoną w zalewie octowo-olejowej. 30 listopada 2013 II miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Potrawy. Podkategoria: Przedsiębiorstwa i szkoły za Gołąbki z mięsem i pęczakiem w sosie grzybowym. I miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Produkty pochodzenia zwierzęcego. Produkty i przetwory z ryb za Sieję wędzoną w zalewie octowo-olejowej. 24 listopada 2012 II miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Potrawy. Podkategoria: Przedsiębiorstwa i szkoły za Bigos staropolski. 3 grudnia 2011 II miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Produkty pochodzenia zwierzęcego. Produkty i przetwory z ryb za Węgorza wędzonego w zalewie octowo-olejowej. 19 listopada 2011 I miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Produkty pochodzenia zwierzęcego. Produkty i przetwory z ryb za Węgorza wędzonego w zalewie octowo-olejowej. II miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Produkty pochodzenia zwierzęcego. Produkty i przetwory z ryb za Zawijak Barani z Żurawiną. 27 listopada 2010 III miejsce w konkursie "Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy" w kategorii Produkty pochodzenia zwierzęcego. Produkty i przetwory z ryb za Sielawę Marynowaną.
|